Skip to main content

Om SÆBY

Aktive siden 1946 – erfaringen taler for sig selv
Stor erfaring og innovativ tankegang

Om Sæby Fiske-Industri

Hos Sæby Fiske-Industri har vi fokus på høj kvalitet, ansvarlighed og innovation. Vi har mere end 70 års erfaring med produktion af makrelkonserves – og erfaringen gør os stærkere. Det er med fremtiden for øje, at vi hele tiden optimerer vores processer og udvikler vores produkter.

Håndteringen af makrellen og produktionen af makreldåsen er helt unik hos os. Når vi afskinder vores makrel, som kun indeholder makrelarten Scomber Scombrus, foregår det helt uden brug af kemikalier.

Hos Sæby Fiske-Industri producerer vi både private label og vores egne brands – SÆBY og NORD. Blandt innovative initiativer har vi igangsat et spildevandskoncept, og vi har udviklet vaskbart folie, der er beregnet til affaldssortering.

Eksperter i makrelkonserves

Vores brands

Dansk makrel til hele verden

Vores partnere

Det startede på havnen

1947

Sæby Havn lægger i 1947 areal til den første af vores fabrikker. Stedet er småt, og lokalerne er beskedne, men der er plads til Sæby Fiske-Industri.

1949

Christian Vanggaard overtager ejerskabet af Sæby Fiske-Industri i 1949, og han får sat en klar strategi for vores produktion.

1951

Allerede i 1951 åbner vi vores første frysehus på Gyldendalvej, som senere bliver området for hele vores produktion.

1960 - 1970'erne

I denne periode har vi egne fiskere til fangst af rejer – hele fire kuttere er i brug. Efter Danmark får EU-medlemskab i 1972, begynder vi at producere makrel hos Sæby Fiske-Industri.

1980'erne

For at blive specialister på et produkt, makrelkonserves, udfaser vi i starten af 1980’erne produktionen af rejer, tun, jomfruhummer, sild og sardiner.

1982

Eftersom vores produktion er fuldt udnyttet på Sæby Havn i 1982, flytter vi lokaler til Gyldendalsvej. Her har vi stadig til huse, og i dag har vi mere end 60.000 kvadratmeter til bl.a. produktion og administration.

1988

Da hele Sæby Fiske-Industris produktion er flyttet til Gyldendalsvej i 1988, ophører produktionen på Sæby Havn.

1996

Det ser sort ud – vores fabrik på Gyldendalsvej bryder i brand i 1996. Dog bliver de nedbrændte dele af produktionen erstattet med nye dele og komponenter, som følger de højeste teknologiske standarder.

2016

I 2016 åbner vi vores seneste nye produktion, som giver os ekstra kapacitet i højsæsonen.

2020

Vi siger farvel til Sæby Fiske-Industris tidligere ejer, Christian Vanggaard, der afgår ved døden. Æret være hans minde, og hans ånd lever videre blandt alle vores medarbejderne.