Skip to main content

Makrel har et højt indhold af protein og mætter derfor rigtig godt. Samtidig sikrer det, at du får protein nok – også hvis du træner meget.

Hvis du træner for at blive stærkere eller for at få større muskler, kræver det mere protein end normalt. Optimalt set skal du gerne have ca. 1,7 g protein per kg kropsvægt, svarende til at en mand på 80 kg skal spise 137g protein, hver dag. Protein fås hovedsageligt fra kød, mælk og æg, samt bælgfrugter såsom bønner og linser. Men fisk er faktisk en lige så god kilde til kvalitetsprotein, som kød fra kylling, gris eller okse, hvorfor mange bodybuildere gennem tiden har sværget til adskillige daglige dåser fisk. Makrel er en af de fisk som ikke har et nævneværdigt indhold af tungmetaller, og kan spises så tit du vil.

For træningsentusiaster er kosttilskud en naturlig del af deres hverdag. Ligesom med protein, kan det høje aktivitetsniveau kræve et højere indtag af vitaminer, mineraler og essentielle fedtstoffer. Nogle af disse har potentiale til at øge ydeevnen, andre tages blot ud fra en interesse i at være sund og rask. Af de mest hyppigst brugte kosttilskud i Danmark, kan nævnes omega-3-fedtsyrer og D-vitamin. Foruden proteinpulver, er disse bekostelige kosttilskud en fast del af de fleste fitnessudøveres daglige rutine.

Men faktisk kan du få det hele fra makrellen. Makrel er nemlig den fisk med det højeste indhold af omega-3-fedtsyrer, og da den samtidig er rig på både protein og D-vitamin, er den en ideel fødevare for dig, der træner. Især hvis det gerne må være nemt.